top of page

De creatieve speelplaats

Lessen voor kinderen en tieners

Creativiteit is durven fantaseren buiten je comfortzone

Kids' Schilderijen

Waarom is creativiteit belangrijk?

Het is jammer dat er op de meeste scholen de creatieve talenten van kinderen onvoldoende worden benut.  Juist door creativiteit te stimuleren wordt het creatieve denkvermogen ontwikkeld. Deze vaardigheid helpt je bij het oplossen van problemen, het overwinnen van faalangst, het verbeteren van de motoriek de concentratie.

En het is natuurlijk ook nog hartstikke leuk!

hoe je mee kunt doen, lees je bij de Informatie.

Creatieve expressie

expressief_creatievespeelplaats_edited.j

Tijdens de expressieve lessen wordt er gebruik gemaakt van allerlei materialen. Elke les heft een ander thema. Binnen dit thema wordt  het kind, middels een bij het thema passend verhaal, uitgedaagd om zelfstandig aan de slag te gaan met de geboden materialen. De kinderen werken vanuit hun instinct en mogen daarbij vanuit hun gevoel creëren. Het proces in het maken van kunst is belangrijker dan het eindresultaat.

Het doel van deze lessen is uiteraard het hebben van plezier. Maar daarnaast wordt het kind uitgedaagd om grensverleggend te werken. Niet te gaan voor perfectie, maar juist buiten de lijntjes te kleuren.

Dit levert namelijk een gevoel van trots en overwinning op. Dat is het mooiste resultaten.

creatieve expressie

Alles is kunst!

Met een kunstenaar als uitgangspunt duiken we de geschiedenis is. Wat weten we over een schilderij of een gebouw? Waarom heeft de kunstenaar dit zo gemaakt en wat maakt het nu zo herkenbaar?

Met een opdracht, ga je gericht aan de slag om een eigen variant van het kunst stuk te maken. Dit door specifieke materialen of een bepaalde techniek te hanteren.

De les kan bestaan uit schilderen, boetseren, werken met karton of speksteen.

Het mag echt een eigen versie worden.  laat maar zien!

createivespeelplaats_kunst.jpg
Kunst
feestje

Kinderfeestje of workshop

Image by Joyce Adams

Ben jij een creatieveling? wil je een creatief kinderfeestje organiseren, maar heb je liever niet alle "rommel" in huis?

Geen probleem. Bij de Creatieve speelplaats kun je lekker knutselen en kliederen én je krijgt ook nog iets lekkers.

Wil je zelf een thema bedenken of laat je dat liever over aan het atelier, geef je wensen door en wij regelen de rest.

Heb je geen feestje, maar wil je een keer samen met je (klei)kindje komen knutselen of schilderen? Dat kan! regelmatig zijn er workshops, maar deze kunnen ook op aanvraag gerealiseerd worden.

Mail voor informatie naar info@decreatievespeelplaats.nl

vakantie

Vakantie speelplaats

Tijdens de vakantie speelplaats maken kinderen een thema gerelateerd werkstuk. Dit kan verbonden zijn aan een feestdag of een seizoen. De manier van werken verschilt per thema. Het kan variëren van werken met papier, steen of klei tot het beschilderen schilderen van of werken met natuurlijke materialen.

Het doel van deze workshops is het hebben van plezier.

Image by Drew Hays
Art Supply
bottom of page